Як перераховується пенсія з додаванням стажу роботи

«У 2010 році мені було призначено пенсію за віком на пільгових умовах за Списком №2. Продовжую працювати на посаді молодшої медичної сестри в патологоанатомічному відділенні. Чи маю я право на перерахунок пенсії з додаванням стажу роботи, відпрацьованого після призначення пенсії? Чи буде зараховано цей стаж у подвійному розмірі?»
Світлана, Кам’янський район

– Пенсіонер, який продовжував працювати після призначення пенсії, має право на перерахунок пенсії відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) (набув чинності 01.01.2004 р.), якою передбачено здійснення перерахунку пенсії з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії або менше як 24 місяці, але якщо після призначення (попереднього перерахунку) минуло не менше, ніж два роки, – розповідає заступник начальника управління ПФУ у м. Черкаси Наталія Сергієнко. – Обчислення страхового стажу здійснюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

Відповідно до статті 24 Закону, страховий стаж зараховується в одинарному розмірі, крім випадків, передбачених цим Законом.
Пільгове обчислення стажу роботи, зокрема у патологоанатомічних відділеннях лікувальних закладів охорони здоров’я, було передбачено до 01.01.2004 р. (стаття 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення»).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x