Міні-ферми для вирощування кролів вручили кооперативам на Христинівщині

Міні-ферми для вирощування кролів вручили кооперативам на Христинівщині

Днями на території фермерського господарства «ПРЕСТИЖ АГРОЛЮКС», що в селі Рубаний міст Лисянського району, урочисто вручили міні-ферми для вирощування кролів новоствореним сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам. Придбані вони в рамках проекту «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів», що фінансується Європейським Союзом за програмою ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Одним із основних завдань реалізації проекту є зменшення рівня безробіття на селі за рахунок створення щонайменше 50 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та надання їм матеріально-технічної підтримки.

Начальник управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка, який є координатором проекту, привітав голів новостворених кооперативів та розповів про перші результати:

– Станом на 1 липня 2016 року в рамках проекту вже створено 24 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, з них: 7 – із сушіння фруктів, 3 – з вирощування плодово-ягідних культур та 14 – з вирощування кролів. 7 кооперативів вже отримали 20 сушарок для сушіння фруктів. 3 кооперативи отримають восени саджанці ягідних культур.

Завершуються роботи з реконструкції приміщень під розміщення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів.

У Центрі розвитку планується розводити племінне поголів’я кролів з перспективою передачі сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам. Також ця установа буде виконувати сервісну функцію – надавати юридичний, ветеринарний, зоотехнічний, бухгалтерський, управлінський та інший супровід господарської діяльності новостворених кооперативів області. Окрім розвитку кролівництва, підтримуватимуться й інші напрямки діяльності кооперативів, серед яких – вирощування ягідних культур, сушіння фруктів та ін.

Присутній на заході голова села Петро Скригонюк зазначив, що завдяки проекту ЄС покращується життя мешканців села за рахунок забезпечення зайнятості членів громади та створення нових робочих місць. Сьогодні жителі села працюють на підприємстві, яке виграло конкурс на виготовлення міні-ферм для проекту. У селі створено 2 кооперативи – СОК «Добробут Рубанки» та СОК «Мрія Рубанки», які отримають матеріально-технічну підтримку від Європейського Союзу.

Олександр Пухир, керівник фермерського господарства «ПРЕСТИЖ АГРОЛЮКС», підтримав Петра Скригонюка щодо важливості проекту ЄС для розвитку села та запевнив, що його підприємство є соціально-орієнтованим і надалі опікуватиметься добробутом мешканців села.

Обладнання для вирощування кролів урочисто вручили 8 кооперативам: СОК «Супер кріль», с. Лисича Балка Катеринопільського району; СОК «Кролик», смт Катеринопіль Катеринопільського району; СОК «Діамант 2016», с. Ямпіль Катеринопільського району; СОК «Велика Вись», с. Петраківка Катеринопільського району; СОК «Мрія Рубанки», с. Рубаний міст Лисянського району; СОК «Єдність ПС», смт Лисянка, Лисянського району; СОК «Мар`янівське хутро», с. Мар`янівка Лисянського району та СОК «Добробут Рубанки», с. Рубаний міст Лисянського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x