Додаткова орендна плата за ділянку буде надходити до бюджету села на Жашківщині

Додаткова орендна плата за ділянку буде надходити до бюджету села на Жашківщині

Господарським судом Черкаської області 19 липня задоволено позовні вимоги Уманської місцевої прокуратури, яка виступила на захист інтересів територіальної громади с. Вільшанка Жашківського району, щодо зміни умов договору оренди земельної ділянки під водою (ставка) в частині збільшення орендної плати за її користування. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено, що, незважаючи на зміну нормативної грошової оцінки земельної ділянки водного фонду, набрання чинності положеннями Податкового кодексу України, якими передбачено, що розмір орендної плати за користування землею повинен бути не менш, як 3 відсотки її нормативної грошової оцінки, востаннє зміни в цій частині до відповідного договору вносились у 2008 році, а отже, орендар сплачував орендну плату за користування земельної ділянки площею понад 12 га з порушенням вимог ст. 288 Податкового кодексу України.

За таких обставин місцевий бюджет недоотримував значну суму коштів, оскільки органом місцевого самоврядування заходи щодо приведення договірних відносин з орендарем землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати не вживались.

Завдяки вжитим прокуратурою заходам додатково до місцевого бюджету територіальної громади буде щорічно надходити понад 40 тис. грн. орендної плати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x