Родина переселенців з 11 дітьми переїхала на Чигиринщину

Родина переселенців з 11 дітьми переїхала на Чигиринщину

Багатодітна родина Галузо переїхала з Донецької області в Боровицю, що на Чигиринщині, рік тому. Ігор та Оксана мають 11 дітей. Старшій Анні 24 роки, вона вже одружена і має чотирирічного сина, тож лишилася з сім’єю на Донбасі. Наймолодша донечка Агнеса народилася вже під час війни, їй лише півтора рочки.

Їхали з Донбасу всією родиною (11 осіб) на старенькій «Нісані». «Буквально один на одному, – згадує Ігор, – але нічого, доїхали». Спочатку багатодітна сім’я оселилася в Києві, потім – у селі Гайках-Ситенських, що на Рівненщині. І лише згодом вирішили облаштуватися на Черкащині. Причиною переїзду родини в центральну Україну стала не лише війна. Одна з донечок, сімнадцятирічна Іринка, хворіла на онкологічну хворобу – саркома Юінга. Спочатку на лікування дитину возили в Донецьк.

Потім мандрівки на окуповану територію ставали все небезпечнішими. «Чого варті лише численні блокпости, які треба було проїхати? – Розповідає пані Оксана. – А ще обстріли й абсолютна невизначеність». Тож сьогодні Іринка лікується в Національному інституті раку в місті Києві. Грошей катастрофічно не вистачає. Родина Галузо живе на низку соціальних виплат, що разом складають близько 12 000 грн, частина з яких іде на оплату комунальних послуг помешкання, залишеного на Донеччині. Ігор займається ремонтом будинку, в якому мешкає родина сьогодні. «Власноруч зробив добудову, – посміхається чоловік, – поставив бойлер. Усе для того, щоб дітям було зручно». Оксана, аби виживати в непростих умовах разом із дітьми, обробляє город в 10 соток.

«Своя картопля, морква, буряк», – перелічує пані Оксана, показуючи доглянуті грядки, перемежовані чорнобривцями і нагідками, а Ігор посміхається: «Дружина квіти любить».

Подобається родині Галузо в Боровиці, їм допомагає сільська громада, поважають люди. Але Ігор та Оксана дуже чекають, коли закінчиться війна, щоб повернутися на рідний Донбас. А ще мріють про одужання Іринки і впевнені, що, незважаючи ні на що, все буде добре.

Якщо ви хочете допомогти родині Галузо, звертайтесь у редакцію, і ми надамо банківські реквізити для перерахування коштів.

Юлія Вовкодав

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x