Черкаські фіскали легалізували працю 56 найманих працівників

Черкаські фіскали легалізували працю 56 найманих працівників

Офіційне укладання трудових відносин, виплата належної суми заробітної плати відповідно до вимог чинного законодавства – це основа соціальної захищеності працівника. Погоджуючись працювати “неофіційно”, працівник потрапляє у власну пастку, адже він не просто стає беззахисним перед власним роботодавцем, але й втрачає право на отримання гарантованих соціальних виплат. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Саме тому легалізація тіньового ринку зайнятості населення і є одним з пріоритетних завдань в роботі Державної податкової інспекції у м. Черкасах.
За результатами документальних планових та позапланових перевірок суб’єктів господарської діяльності, проведених у січні-червні 2016 року з питань дотримання порядку здійснення розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності необхідних ліцензій, законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками, було легалізованого працю 56 найманих працівників.

З метою виявлення неоформлених найманих працівників, фахівці ДПІ у м. Черкасах постійно проводять аналітичну роботу, під час якої співставляється подана роботодавцем звітність з обраним видом діяльності. «Завдяки такій аналітиці ми виявляємо розбіжності та запрошуємо роботодавців, які опиняються в зоні «ризику», на протокольні бесіди. Внаслідок індивідуальної роз’яснювальної роботи, проведеної у І півріччі 2016 року з фізичними особами – підприємцями, вони добровільно зареєстрували 684 найманих працівників, легалізовано понад 1 млн грн доходів таких працівників, а додаткові надходження з ПДФО та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали майже 422 тис грн», – повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x