Запровадження системи електронного обліку деревини

Запровадження системи електронного обліку деревини

Оптимізація виробничої діяльності лісгоспу, підвищення якості обліку лісопродукції та скорочення затрат часу на оформлення документації. Такі основні переваги 100-відстокового запровадження системи електронного обліку деревини на підприємстві констатує директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Та найголовнішою перевагою такої схеми роботи є сприяння ефективній боротьбі із незаконними рубками. А це, у свою чергу, напряму впливає на приведення вітчизняного ринку лісопродукції у відповідність до вимог чинного законодавства.

За словами керівника лісгоспу, лише за останній рік для забезпечення оперативного ведення електронного обліку деревини в господарстві придбали шість кишенькових персональних комп’ютерів (КПК) на базі системи Андроїд, три термопринтери та п’ять наборів для кріплення бирок.
У попередні роки необхідним обладнанням – наборами у склад КПК, термопринтера та засобу для кріплення бирок, – були забезпечені всі п’ять лісництв. Відповідним комплектом оснащено також і лісопункт підприємства.

Тепер за допомогою новопридбаного обладнання лісівники зможуть більш оперативно опрацьовувати всю інформацію та документацію, що пов’язана з електронним обліком прийнятої, вивезеної та реалізованої лісопродукції. До того ж, у кожному підрозділі лісгоспу призначено відповідальних за ведення електронного обліку осіб, а задля стимулювання їх до результативної роботи визначено розміри фінансової мотивації.

– Слід зазначити, що забезпечення повноцінного ведення обліку деревини в межах Єдиної державної системи електронного обліку деревини, належить до переліку основних завдань нашого підприємства, – підсумовує директор Канівського лісгоспу Едуард Симоненко. – А тому цьому питанню приділяємо максимальну увагу. Відповідно, маємо й віддачу. Наприклад, восени минулого року на нашому підприємстві було встановлено комп’ютерне забезпечення на базі платформи «Бухгалтерія 1С:Підприємство 8.2», що дало змогу поєднувати систему бухгалтерського обліку з електронним обліком деревини. А це, в свою чергу, забезпечує можливість максимально оперативно опрацьовувати всю інформацію не лише по центральній базі, а й контролювати, отримувати та обробляти дані щодо приймання, переміщення та реалізації лісопродукції безпосередньо по кожному підрозділу в момент здійснення операції на місці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x