Черкащанам нагадують про небезпеку квартирних пограбувань

Черкащанам нагадують про небезпеку квартирних пограбувань

Цими вихідними злодії проникли до квартири на 9 поверсі по вулиці Гоголя та на 2 поверсі будинку по вулиці Героїв Дніпра. З квартир зникли цінності, золоті прикраси, техніка та гроші. Господарі у цей час були на дачі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби патрульної поліції Черкас.

У період літніх відпусток, як правило, відбувається найбільше квартирних пограбувань. А пік припадає на липень-серпень.

Приблизно чверть квартирних крадіжок здійснюються шляхом вільного потрапляння до помешкань. Простіше кажучи, через відчинені двері, балкони чи вікна. Тут основну роль відіграє легковажність самих мешканців, у подальшому – потерпілих.

Донедавна громадяни тішили себе думкою, що відчинити пластикове вікно неможливо. Але винахідливі злочинці цей міф розвіяли. Зламати пластикове вікно, яке відчинене на провітрювання, і потрапити до квартири так само легко, як і через незачинену кватирку.

Зловити злодія на «гарячому» вдається вкрай рідко. Зазвичай, пошук їх розпочинається вже через деякий час після скоєного злочину.

Покидаючи помешкання, упевніться, що воно надійно захищене. Від’їжджаючи на декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за вашою оселею і регулярно виймали кореспонденцію з поштової скриньки.

Попросіть когось із родичів, під час вашої відсутності, хоча б декілька разів на тиждень періодично вмикати світло в кімнатах у вечірній час доби. Зачиняйте вікна, кватирки, балкони, вмикайте радіо. Обов’язково ставте решітки, якщо живете на нижніх поверхах. Пам’ятайте, якщо ви загубили ключі від дверей, слід негайно змінити замок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x