Останній тиждень липня обіцяє спекотну погоду в області

Останній тиждень липня обіцяє спекотну погоду в області

Липень у народі звуть «володарем тепла». Незважаючи на зменшення світлового дня на 1 годину, добре прогріта земна поверхня в цей час забезпечує високий температурний фон. Атмосферні процеси з півдня додають жару та створюють спекотні дні. Так і зараз почалась перебудова з північних процесів на південні, температурний фон за минулі вихідні підвищився до 22º, що на 2º вище кліматичної норми, денний максимум уже досягає +28º. Останні дні липня та початок серпня обіцяють спеку та відсутність ефективних дощів.
Як видно з синоптичної карти, ще завтра, під впливом циклону на сході, на Черкащині залишаться окремі хмари та північно-східний вітер забезпечить прохолодну ніч (+15+17º) і денний максимум до +30º. А вже із середи вітри стихатимуть і змінюватимуться на південні, що сприятиме підвищенню нічних температур до 20º, а денних до +31–+33º. Суттєвих опадів впродовж поточного робочого тижня не передбачається. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Атмосферний тиск в межах норми, наступної доби слабко зростатиме. Відносна вологість повітря поступово зменшиться.

З поверненням спекотної та посушливої погоди дещо погіршаться умови для дозрівання пізніх сільгоспкультур, зросте показник пожежної небезпеки у лісах, на полях і торфовищах області. Температура води в Дніпрі біля Черкас на 8 год 23°С.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x