Майже 1,6 млн грн податкової знижки отримають 1194 черкасці

Майже 1,6 млн грн податкової знижки отримають 1194 черкасці

Протягом січня – червня 2016 року скористались своїм правом та подали податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік з метою отримання податкової знижки 1194 черкасця. Таким громадянам з бюджету буде повернуто майже 1,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Анна Білик.
Серед поданих декларацій, у 80% громадяни використовують право на податкову знижку за навчання. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«Таким правом скористались 944 жителі обласного центру, з бюджету їм буде повернуто понад 1 млн грн», – наголосила Анна Білик.
Серед інших видів податкових знижок, якими на сьогодні скористались жителі обласного центру, заступник начальника інспекції назвала наступні:
– 155 громадян задекларували право на податкову знижку щодо страхових платежів та пенсійних внесків, з бюджету їм повернуть 128,4 тис грн;
– 82 громадянина подали податкову декларацію з метою одержання податкової знижки на частину суми процентів, сплачених ними за користування іпотечним кредитом. Їм буде повернуто 428,7 тис грн;
– 9 черкащанок скористались правом на податкову знижку відносно суми коштів, сплачених медичному закладу за оплату допоміжних репродуктивних технологій, сума до повернення складе 23,9 тис грн;
– 3 громадянина реалізували право на податкову знижку за переобладнання транспортного засобу, їм буде повернуто 4,9 тис грн.

Станом на 1 липня 2016 р. громадянам, які задекларували право на податкову знижку, вже повернуто понад 1,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x