Кількість аміаку у повітрі Черкас перевищує допустиму норму

Кількість аміаку у повітрі Черкас перевищує допустиму норму

Концентрація аміаку у повітрі міста Черкаси перевищує гранично допустиму норму. Тому містянам радять відпочиваи у парках та сільські місцевості, де повітря чистіше. Про це «Нова Доба» дізналася від Гідрометцентру.

Якість повітря у місті контролює гідрометеослужба у трьох районах міста. Місця відбору проб є стаціонарними і знаходяться: у Південно–Західному мікрорайоні поблизу дитячої лікарні; у центрі міста поблизу гімназії №1 та у Дніпровському мікрорайоні поблизу 13 школи. Проби повітря відбирають щоденно 4 рази на добу

Результати спостережень у третій декаді липня показали, що концентрації аміаку в центрі міста та Дніпровському мікрорайоні перевищують гранично допустиму норму.
У центрі міста перевищення до 1,5 разів були зафіксовані 22 та 23 липня у другій половині дня.

У Дніпровському мікрорайоні концентрації аміаку перевищували ГДК в 1,3 та 1,2 рази в ранкові та вечірні години 23 липня.

Останній тиждень липня подарує Черкащанам жарку суху погоду. Такі умови сприятимуть забрудненню атмосфери сторонніми домішками, в тому числі і пиловими.

Тому черкащанам радять проводити вихідні дні з користю для здоров׳я. Відвідуйте парки і сквери. Проводьте вихідні дні за межами міста – у сільській місцевості або у лісі, де повітря є найчистішим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x