Більше двохсот дітей планують оздоровити в таборі «Юний моряк»

Більше двохсот дітей планують оздоровити в таборі «Юний моряк»

У профільному наметовому спортивно-оздоровчому таборі «Юний моряк», що розташувався на узбережжі Дніпра в с. Свидівок, добігає кінця друга зміна роботи. Загалом заплановано тут за три зміни оздоровити більше 200 дітей віком від 12 до 17 років. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Як розповів директор другої зміни табору «Юний моряк» Фелікс Потанін:

– У другій зміні перебуває 73 дітей і всі вони вихованці КДЮСШ «Вікторії» займаються у секціях боксу, дзюдо, греко-римської боротьби. Тричі на день у них тренування. Проводили змагання з кросу, підтягування та перетягування канату. Визначали як особисту першість, так і серед команд. І, звичайно, не забуваємо про дозвілля. Цьогоріч нам надали у користування екран із проектором, тож діти мали можливість переглянути кінофільми спортивного жанру, плавали, каталися на козацькій чайці «Спас».

У таборі 8 наметів, де розташувалися хлопці. У розпорядженні дівчат – два дерев’яні будинки.

Поділилися враженнями про перебування в таборі і діти – Назар та Микола, яким все тут сподобалося: бігати кроси, купатися, проводити час біля вогнища, а Микола навіть продемонстрував свій трофей – щуку, яку він нещодавно впіймав, зазначивши, що більшість хлопців у таборі полюбляє рибалити.

Про дружні стосунки та вдалий відпочинок розповіла і Катерина Запісочна, яка займається у секції дзюдо:

– Ми добре відпочили. А те, що більшість у таборі хлопців, то й з ними ми знайшли спільну мову.

Як показує практика, відпочинок у таборі надає можливість дітям налагоджувати доброзичливі відносини й ставати більш самостійними та відповідальними. Наймолодший Артем навчився у таборі плавати та підтягуватися – саме завдяки підтримці своїх старших товаришів.

– Перебування у таборі безкоштовне, харчуються діти 4 рази на день, а загалом на утримання спортивно-оздоровчого табору «Юний моряк» було виділено понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів, – зазначив заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин.

До речі, спортивно-оздоровчий табір «Юний моряк» функціонує в Черкасах сьомий рік поспіль. І вже 27 липня він гостинно прийматиме третю зміну. Тут відпочиватимуть вихованці КДЮСШ «Вулкан» та КДЮСШ №2.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x