З нагоди Дня Хрещення Київської Русі в Кам’янці відбулися урочистості

З нагоди Дня Хрещення Київської Русі в Кам’янці відбулися урочистості

З нагоди відзначення 1028 – річниці хрещення Київської Русі – України в місті Кам’янка, парку імені Декабристів відбулися урочисті заходи за участі керівництва району, представників Української православної церкви Київського патріархату та громадськості Кам’янщини.

З таким прекрасним святом всіх вірян вітали перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Солошенко, голова районної ради Сергій Сундуков та міський голова Володимир Тірон. Священнослужителі звернулися до присутніх з промовами, у яких наголосили на значимості прийняття християнства.

З нагоди Дня Хрещення Київської Русі в Кам’янці відбулися урочистості

Благочинний Української православної церкви Київського патріархату отець Олександр наголосив на тому, що це благословенне свято відзначається в Україні у День Святого Рівноапостольського князя Володимира Великого, який у 988 році прийняв Хрещення Київської Русі. Утвердження в нашому народі християнства стало справжнім стержнем, довкола якого сформувалася наша духовність, виховалися десятки поколінь, які гідно несли традиції народу, серед яких повага до ближнього та любов до Бога. Розповів вірянам, що Хрещення Київської Русі стало поштовхом для великого культурного та державного розквіту, плоди якого пожинаємо і досі.
Урочистості супроводжувалися виступами вихованки будинку творчості дітей та юнацтва Каріни Бандури, гурту «Ліра» районного Будинку культури та камерного хору «Кам’янка».

Після заходів віряни хресною ходою направилися покласти квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка.
Під час ходи духовенство несло святині – хрест, ікони рівноапостольського князя Володимира, святих мучеників, святителів і преподобних. Під час ходу віруючі молитовно зверталися до Бога.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x