Депутати прийняли мораторій на підвищення тарифів

Депутати прийняли мораторій на підвищення тарифів

Черкаська міська рада звернулася до керівництва держави з проханням запровадити мораторій на підвищення тарифів на «комуналку» з 1 липня 2016 року. «За» таке рішення висловилося 34 депутати. Зініціювали це рішення обранці від фракцій «Батьківщина» та Радикальної партії Олега Ляшка. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Міські депутати наголошують, що через різкий ріст оплати за житлово-комунальні послуги, газ та електрику призведе до «різкого зниження рівня життя кожного громадянина. У свою чергу відсутність коштів у населення призведе до соціальної напруги».

Відтак, черкаські обранці вимагають від Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України таке:

1.Впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення.

2. Заборони нараховувати з 1 липня 2016 та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату на комунальні послуги.

4. Заборонити постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги.

5. Ухвалення Постанови ВР №2597 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства”.

6. Від Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг:

1) розкриття та оприлюднення методики розрахунків й обґрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (опалення, постачання гарячої води, електроенергія, водопостачання та водовідведення) для мешканців громади міста Черкаси.
2) негайного перерахунку ціни на газ для населення шляхом зміни формули розрахунку ціни (від прив’язки до європейських ринків до економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів.
3) відновлення пільгової норми споживання газу для населення та збільшення її до 2400 куб. м на опалювальний сезон.

Нагадаємо, що подібні мораторії раніше приймали й у інших містах України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x