Два дні мають Декларанти – 2016 для сплати податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору

Про це нагадав начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Жаврід. За нормами Податкового кодексу України, кожен, хто по строку 4 травня 2016 року задекларував доходи, отримані протягом 2015 року – а це громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, зобов’язаний самостійно до 1 серпня сплатити суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору, зазначену в поданих ними податкових деклараціях.

Граничний термін сплати (останній банківський день) – 29 липня 2016 року.

В.Жаврід звернув увагу декларантів на відповідальність за несвоєчасну сплату ПДФО та військового збору. Згідно з п. 126.1 ст. 126 Податкового кодексу України, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
– при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відс. погашеної суми податкового боргу;
– при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відс. погашеної суми податкового боргу.

Підпунктом 129.1.1 п. 129.1 ст. 129 Податкового кодексу України передбачено, що після закінчення встановлених Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня. Володимир Жаврід закликав громадян – декларантів та самозайнятих осіб поспішити сплатити визначені у деклараціях зобов’язання з ПДФО та військового збору за звітний рік. Реквізити рахунків можна переглянути у розділі «Бюджетні рахунки» суб-сайту головного управління ДФС у Черкаській області за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Начальник профільного управління фіскальної служби області поінформував, що за минулий рік черкащани подали 30107 декларацій і задекларували 946 млн.грн. доходу. За деклараціями очікується надходження до місцевих бюджетів 30,3 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб і 5,8 млн.грн. військового збору.

Найбільше подано декларацій про доходи від отримання подарунків та спадщини (2613), від надання майна в оренду (2252). Дохід від продажу рухомого та нерухомого майна задекларувало 566 черкащан. Інвестиційний прибуток – 26. Про отримані торік іноземні доходи повідомили 119 осіб.

Понадмільйонні статки задекларував 41 житель області, який сплатить 2 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб та 0,4 млн.грн. військового збору.

Насамкінець Володимир Жаврід вкотре наголосив на обов’язковості сплати декларантами зобов’язань з військового збору за 2015 рік. Він відмітив, що від цього року декларанти визначають податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору. За не нарахування та несплату військового збору передбачено відповідальність. Детальний коментар для декларантів з військового збору можна прочитати за посиланнями: http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/258418.html http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/258413.html

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x