Черкаську обласну раду варто розпустити

Депутат Черкаської обласної ради Наталія Старікова наполягає на розпуску облради як такої, яка не відповідає основним принципам своєї діяльності – не захищає інтереси й права черкащан, а також майже не забезпечує життєдіяльність області й її розвиток.

На думку Старікової, обласна рада утруднює роботу депутатів, зокрема, обмежує діяльність опозиції, і є повністю залежною від керівництва Черкаської області.
«Обласна рада регулярно затримує документи й рішення, необхідні депутатам для вивчення до сесійного засідання, унеможливлюючи, таким чином, ретельне їх вивчення. Опозиційним депутатам не дають виступати. Згадайте, як на минулій сесії захлопували мій виступ чи як проблематично було керівнику обласної «Батьківщини» Бондаренку домогтися виступити з трибуни. Крім того, на сесії 30 січня провладна більшість внесла зміни до регламенту обласної ради, згідно якими порядок виступів депутатів і тривалість їхніх виступів визначається однією людиною – головою облради. Вважаю, що такими змінами влада намагається обмежити опозиційних депутатів у праві виступати і доносити свої пропозиції. Провладна більшість повністю залежна від керівництва обласної ради. Саме тому вона не може працювати, бо працює не на користь черкаської громаді, а в угоду владі».
Ще одним недоліком в роботі ради є її фактична закритість від громади, вважає опозиціонерка.
«Такі важливі питання для життєдільності й поступу області, як бюджет чи Програма соціально-економічного розвитку, ніколи не обговорюються з громадою. Це неправильно. Такі важливі питання мають бути обговорені на громадських слуханнях, люди мають почути звіти керівників основних департаментів ОДА, громада має узгодити й затвердити напрямки, куди витрачатимуться бюджетні кошти», – зауважила Старікова.
Вона повідомила, що обласна Народна рада має намір організувати й провести громадські слухання, присвячені виконанню обласного бюджету за 2013 рік та обговоренню бюджету на 2014 рік.
«Будуть запрошені керівники департаментів облдержадміністрації, зокрема, фінансового. Хочемо почути звіт чиновників про виконання бюджету та оцінку громади», – підкреслила Старікова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x