12 тис черкащан отримали невідкладну допомогу від Червоного Хреста

12 тис черкащан отримали невідкладну допомогу від Червоного Хреста

Обласна організація Товариства Червоного Хреста підбила підсумки своєї діяльності за минулий рік. Серед основних досягнень червонохрестівців надання невідкладної меддопомоги, забезпечення речами і одягом хворих та малозабезпечених жителів області. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті відомства.

З метою поліпшення життя та соціального захисту найбільш незахищених верств населення, формування постійної уваги до проблем людей з особливими потребами, безпритульних і хворих в області функціонують Центр та 48 кімнат медико-соціальної допомоги; 54 громадські пункти Червоного Хреста з надання невідкладної допомоги (в них отримали допомогу 12 380 особи); 25 пунктів прокату речей догляду за хворими (послугами яких скористалося 1 026 осіб); 25 банків одягу (в яких надано допомоги потребуючим 45 152 особам) тощо. З метою посилення уваги до потреб ветеранів, людей похилого віку, інвалідів війни та праці працівниками патронажної служби в кількості 204 посади охоплено обслуговування вдома 16 898 підопічних. Підсумки своєї роботи підбила обласна організація Товариства Червоного Хреста

Особливого змісту набула волонтерська інформаційно-освітня робота серед молоді з пропагування здорового способу життя та надання матеріальної, соціально-психологічної підтримки хворим на туберкульоз, ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД, особам групи ризику. Зокрема, надано матеріальної допомоги в різних її видах (продукти харчування, одяг, медикаменти, кошти тощо) туберкульозним хворим 4723 особам у сумі 254,6 тис. грн., зокрема, дітям з віражем туберкулінової проби та тубінфікованим 2 109 особам розміром 104,2 тис. грн., 317 особам хворим на ВІЛ/СНІД у сумі 14,6 тис. грн. тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x