В обласній лікарні преревірили якість харчування пацієнтів

В обласній лікарні преревірили якість харчування пацієнтів

Організація харчування пацієнтів в обласній лікарні задовільна. Таку оцінку дала робоча група на чолі із заступником голови облдержадміністрації Костянтином Омаргалієвим та із заступником начальника Управління охорони здоров`я Олегом Найданом. Проведена перевірка організації лікувального харчування хворих у КЗ \”Черкаській обласній лікарні Черкаської обласної ради\” була здійснена відповідно до вимог наказу МОЗ України від 29.10.2013 № 913 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні». Про це «Нова Доба» дізналася в управління охорони здоров’я Черкаської ОДА.

У головній лікарні Черкащини пацієнти отримують чотириразове харчування. Тут їх, відповідно до встановлених норм, забезпечують і м’ясними, і рибними, і молочними стравами. Пацієнти в цілому задоволені якістю та все ж нарікають, що в раціоні не вистачає овочів, фруктів, м’яса. За словами головного лікаря обласної лікарні, зважаючи на постійне здорожчання продуктів, повний обсяг необхідної калорійності харчування забезпечити досить складно.

– Лікарня у своїй діяльності із забезпечення хворих харчуванням керується наказом МОЗ України, яким затверджено норми харчування та дієти, які потрібні для пацієнтів, – зауважив Олександр Дудник. – За тим фінансуванням, що маємо, приміром, на цей рік, а це близько 6 млн грн, на ліжкодень у нас виходить не більше 22 гривень на чотириразове харчування одного хворого. Звичайно, у нинішній ситуації цього недостатньо.

Для усіх пацієнтів лікарні готують обіди в харчоблоці, звідки потім доставляють у відділення. У межах передбаченого фінансування оновлюють його матеріально-технічну базу. Втім у цілому обладнання харчоблоку – застаріле, зазначив заступник очільника області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x