Черкащани здали більше сотні одиниць зброї

Черкащани здали більше сотні одиниць зброї

1 по 31 липня поточного року на Черкащині проходив всеукраїнський місячник добровільної здачі та реєстрації мисливської, гладкоствольної, нарізної, газової, холодної зброї та боєприпасів, які перебували у незаконному володінні громадян, до правоохоронних органів. За результатами проведеної оперативно-профілактичної операції за вказаний період до Національної поліції Черкаської області громадянами добровільно здано 112 одиниць зброї. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ НП в Черкаській області

Серед 112 одиниць зброї нарізної армійських зразків – 11, нарізної мисливської – 4, гладкоствольної мисливської – 89, іншої – 8. 257 боєприпасів, 24 одиниці спецзасобів, 2 міни, 7 гранат та 5 запалів.

За час проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів до неї фактично звільнено 13 громадян, які добровільно здали зброю, боєприпаси до поліції.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x