На Черкащині в липні продано права оренди майже 140 гектарів землі

На Черкащині в липні продано права оренди майже 140 гектарів землі

Минулого місяця Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області на земельних торгах продало права оренди дев’яти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), які розташовані в Чигиринському, Жашківському й Черкаському районах. Загальна площа наділів становить 139,4 га. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

За користування цією землею до місцевих бюджетів щорічно надходитиме 515,4 тис грн, що на 152,5 тис грн більше від стартової ціни (362,9 тис грн).
Найдорожчою стала земельна ділянка площею 11,2 га в адмінмежах Зам’ятницької сільської ради Чигиринського району, де стартова ціна зросла з 8% до 28,7% від її нормативної грошової оцінки: із 24,5 тис грн до 88 тис грн.
Усього цього року в Черкаській області за результатами торгів передано в користування 114 земельних ділянок сільгосппризначення загальною площею 1658,5 га.
Наступні земельні аукціони в області відбудуться вже цього місяця.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x