Черкаські фіскали виявили трьох нелегальних таксистів

Черкаські фіскали виявили трьох нелегальних таксистів

Днями працівники Державної податкової інспекції у м. Черкасах спільно з патрульними Управління національної поліції м. Черкаси провели заходи щодо виявлення осіб, які надають послуги з перевезення пасажирів (таксі) без оформлення належних на це документів, в тому числі й державної реєстрації підприємницької діяльності. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

У результаті перевірки встановлено 3 нелегальних таксистів, які здійснювали перевезення пасажирів без державної реєстрації та без отримання необхідних дозвільних документів. Така діяльність не лише позбавляє бюджет відповідних надходжень, але й становить загрозу життю і здоров’ю пасажирів. Адже вони не можуть ні поскаржитись на неякісну послугу, а головне – під час поїздки їх здоров’я та життя не застраховане належним чином.
Відповідно до п.1 ст. 58 Господарського кодексу України на даних осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Відповідальність за виявлене порушення передбачена частиною І ст. 164 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Таким підприємливим таксистам загрожує накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн. до 34 тис. грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення чи без такої.

ДПІ у м. Черкасах також нагадує, що нині максимально спрощено процедуру реєстрації підприємницької діяльності, яка проводиться безкоштовно. Так, строк державної реєстрації фізичної особи у Державного реєстратора становить 24 години з дати надходження документів для проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця. Державний реєстратор передає державним органам статистики, фіскальної служби та Пенсійного фонду України повідомлення про проведення такої державної реєстрації із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру та відомості з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця для взяття фізичної особи – підприємця на облік. Для обрання системи оподаткування щойно зареєстрованим приватним підприємцям необхідно звернутись до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Черкасах за адресою: вул. Хрещатик, буд. 235, 1 поверх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x