У Черкасах повітря забруднено аміаком, діоксидом азоту та формальдегідом

У Черкасах повітря забруднено аміаком, діоксидом азоту та формальдегідом

Минулого місяця атмосфера в Черкасах найбільше була забруднена аміаком, діоксидом азоту та формальдегідом. Про це «Нова Доба» дізналася в обласному гідрометцентрі.

Відбір проб повітря проводилися чотири рази на добу. Впродовж липня лабораторія проаналізувала 1556 проб повітря. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, загалом у повітрі міста контролюються 4 основних та 14 специфічних забруднюючих речовин, включаючи важкі метали та бензапірен. Середньомісячні концентрації по формальдегіду перевищували середньодобову ГДК у 2,7 рази, по діоксиду азоту – у 1,3 ГДК, по аміаку від – 1,5 до 2,25 ГДК.

Віталій Станіславович наголосив, що найбільша максимальна концентрація 1,3 ГДК була зафіксована по діоксиду азоту 11 липня о 07 годині у центрі міста. По аміаку максимальна концентрація склала 2,5 ГДК у центрі міста 16 липня о 19 годині, перевищення було відмічено у 5 % проб. Найбільш забрудненими залишаються центр міста та мікрорайон «Д».

Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) в липні склав 8,46, що вважається вище середнього рівня забруднення. В порівнянні з червнем ІЗА збільшився у 1,33 рази за рахунок зростання середньомісячних концентрацій по пилу, аміаку та формальдегіду.
Нагадаємо, державний моніторинг в галузі охорони атмосферного повітря у місті Черкаси здійснює лабораторія спостережень за забрудненням атмосферного повітря Черкаського обласного центру з гідрометеорології на трьох стаціонарних постах, що розташовані в центрі міста, мікрорайоні «Дніпровський» та в Південно-західному мікрорайоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x