Держлісгоспи області отримало понад 30 млн грн чистого прибутку

Держлісгоспи області отримало понад 30 млн грн чистого прибутку

Лісівники Черкащини завершили перше півріччя з позитивними показниками. На цьому вчора під час розширеної колегії обласного управління лісового та мисливського господарства за участю директорів лісгоспів наголосив начальник управління Олександр Дзюбенко. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– За підсумками господарсько-фінансової діяльності лісгоспів всі підприємства спрацювали прибутково, – підкреслив головний лісівник Черкащини. – Завдання з лісокультурного виробництва виконані повністю – молоді ліси з’явилися на площі понад 1630 гектарів, що становить 102% до річного завдання. Держлісгоспами отримано чистого прибутку понад 30 мільйонів гривень. До зведеного бюджету сплачено 98 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено 18,8 мільйонів гривень єдиного соціального внеску.
За звітний період лісгоспи області напрацювали позитивну динаміку в роботі для покращення фінансової стабільності, зауважила заступник начальника управління – начальник відділу економіки, фінансів, кадрового та юридичного забезпечення Лариса Солтисік. Від всіх видів рубок заготовлено 275 тисяч кубометрів деревини, що на 22,7 тисяч кубометрів менше, ніж за відповідний період минулого року. На 307 гривень зросла вартість одного знеособленого кубометра деревини (на 45% порівняно з I півріччям 2015 року). По управлінні вона становить 989 гривень. На ведення лісового господарства з початку року було спрямовано майже 80 мільйонів гривень власних коштів державних лісогосподарських підприємств.

Ритмічно підвищується рівень оплати праці працівників та забезпечується своєчасність її виплати. Середня заробітна плата одного штатного працівника досягла позначки у 8 515 грн. Лідерами за рівнем середньомісячної зарплати є Кам`янський, Уманський та Звенигородський лісгоспи.
Від початку року проведено 220 рейдів з метою виявлення порушників пожежної безпеки в лісах, притягнуто до адміністративної відповідальності 44 правопорушники. Протягом першого півріччя трапилося 9 випадків пожеж на загальній площі 1,18 га. Обсяг незаконних рубок склав по управлінню 28 кубометрів деревини – 9 випадків. Сума шкоди, заподіяної лісу, становить 134 тис. грн.
Нагадаємо, відкриття полювання на пернату дичину в області відбудеться 13 серпня. Таке рішення ухвалили на нараді з користувачами мисливських угідь, за участю всіх контролюючих органів, що відбулася 6 липня цього року, повідомив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Володимир Рибалка. Станом на сьогодні практично всі накази на відкриття полювання, які подали користувачі мисливських угідь, вже підписані усіма необхідними контролюючими органами.

Проаналізував доповідач результати роботи лісової охорони по боротьбі з браконьєрством, позитивно відзначивши роботу з охорони мисливського фонду Канівського, Смілянського та Корсунь-Шевченківського лісгоспів.
Про хід виконання завдань з ремонту лісових доріг проінформував заступник начальника управління Микола Рижков. За його словами, на цей рік лісгоспами заплановано відремонтувати 40 кілометрів лісових доріг, з них 35 км – з грунтовим покриттям. Станом на сьогодні по управлінню ремонт вже виконали загальною протяжністю в 25 кілометрів. Завершили дорожньо-ремонтні роботи Корсунь-Шевченківський, Канівський та Черкаський лісгоспи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x