Лікарі створили режим дня, який врятує від грипу

Лікарі створили режим дня, який врятує від грипу

Для тих громадян, які весь час забувають, які профілактичні засоби боротьби з грипом та ГРВІ і в який час доби потрібно застосовувати, черкаські лікарі уклали спеціальний розпорядок дня. Про це власному кореспонденту «Нової Доби» розповів методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області Тетяна Теліга.

– Як правило, всі ми знаємо про те, як слід поводитися під час епідемії грипу, щоб не захворіти, але, на жаль, мало хто дійсно дотримується цих правил хоча б через те, що їх аж надто багато, – відзначає Тетяна Теліга. – Тому не завадить згрупувати всі необхідні процедури і вписати їх у свій щоденний графік.

Зранку натще потрібно з’їсти ложку меду і запити водою (не гарячою) з соком лимона.

Після сніданку необхідно прийняти вітаміни і препарат, що підвищує імунітет, згідно із заявленим у інструкції дозуванням. Потім варто випити гарячий вітамінний чай (з малиною, смородиною або настій шипшини).

Перед виходом з дому змастіть носові пазухи ефірним протизастудним маслом.

В дорозі намагайтеся не знімати рукавички і не торкатися руками обличчя. Бажано зберігати дистанцію близько метра до людей або носити спеціальну маску. Якщо можете пройтися пішки, а не їхати в транспорті – зробіть це. Свіже повітря піде на користь. Разом із тим, велике скупчення людей – зона підвищеної небезпеки, в якій легко підхопити вірус.

Протягом дня періодично провітрюйте приміщення. Частіше мийте руки з милом і обробляйте антисептиками. Менше торкайтеся обличчя руками, адже саме слизові оболонки рота, носа і очей – прямий шлях для вірусів і мікробів. Протягом дня пийте чай з лимоном. З’їдайте протягом дня один апельсин і одне ківі. Вони забезпечать вас вітаміном С.

Вечеря повинна бути легкою і вітамінною. Вибирайте продукти, які містять багато антиоксидантів і мікроелементів (овочі, риба, бобові, горіхи і злаки).

Після вечері можна випити склянку натурального йогурту — живі бактерії, що містяться в ньому потрібні для міцного імунітету.

Перед сном добре провітріть квартиру

Якщо ж ви все таки захворіли на грип – обов’язково зверніться до лікаря та виконуйте всі його рекомендації. Пам’ятайте, що курс лікування та дози препаратів може визначити лише лікар залежно від тяжкості стану та клінічних симптомів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x