Олімпійську виставку відкрили в Краєзнавчому музеї

Олімпійську виставку відкрили в Краєзнавчому музеї

В Черкаському обласному краєзнавчому музеї відкрилася оновлена виставка «Олімпійське сузір’я України». Експозиція розташована на 4-му поверсі музею і включає історію Олімпійських ігор від їх заснування до сьогодні з акцентом на спортсменів Черкащини. Серед експонатів виставки: «золоте» каное Андрій Хіміча, медалі, грамоти, документи, фотографії, одяг спортсменів та багато іншого. Окрім експонатів, відвідувачі на екрані можуть переглянути документальні хроніки. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту НОКУ в Черкаській області.

Відкриття приурочене до дня старту ХХХІ Олімпійських ігор в Ріо.

«Це вже стало гарною традицією відкривати цю виставку саме в день відкриття Олімпійських ігор – як і чотири роки тому. Виставка не стала, інформація постійно змінюється. Цього разу працівники музею оновили і додали третину експонатів», – зазначила заступник директора з науково-просвітницької та виставкової роботи Черкаського обласного краєзнавчого музею Тетяна Кайдакова.

Вона ж і провела екскурсію для гостей. Цього дня до музею завітали та ознайомилися із оновленою виставкою голова відділення Національного олімпійського комітету України Андрій Більда, начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський, Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор, жителі Черкас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x