На Шполянщині освятили церкву

На Шполянщині освятили церкву

Після тривалої реконструкції знову готова приймати вірян Свято-Преображенська церква у селі Лебедин, що на Шполянщині. Учора тут звершив чин освячення Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

Звертаючись до присутніх Святійший Владика наголосив, що саме в церкві людина може віднайти душевний спокій та очиститися від гріхів.

– Нема в світі іншої установи, де б ви очистилися від гріхів, – наголосив Патріарх Київський Філарет. – Єдине місце – це церква, де звершується богослужіння, підноситься молитва до Бога, звершуються таїнства, проповідується Істина.

На заході також були присутні і представники керівництва району та області.

– Приємно, що у ці літні дні для віруючих нашого краю гостинно відчинилися двері Свято-Преображенської церкви, – зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Овчеренко Сергій Овчаренко. – У часи комуністичного періоду, як і більшість релігійних споруд, вона не працювала. І тільки на початку 70-х років минулого століття відновила роботу під юрисдикцією Української православної церкви Київського патріархату. Потім була тривала реконструкція. Кошти на неї збирали усім миром. Переконаний, що відтепер для жителів Шполянщини Свято-Преображенська церква, яка має майже двохсотлітню історію, стане не лише окрасою, а й духовним прилистком.

Насамкінець Святійший Патріарх Філарет оглянув церковне подвір’я та благословив віруючих.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x