Свідоцтво про народження можна отримати в пологовому будинку

Із 15 жовтня 2015 року в Черкаській області стартував пілотний проект Міністерства юстиції України щодо здійснення прийому документів та видачі свідоцтв про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Батьки новонароджених дітей мають змогу подати необхідні для проведення реєстрації документи та отримати свідоцтво про народження, перебуваючи в пологовому будинку.

Наказом Міністерства юстиції України від 23 лютого 2016 року №519/5.

«Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 26 серпня 2015 року №1593/5» до даного сервісу Міністерства юстиції України залучено 22 відділи державної реєстрації актів цивільного стану Черкаської області.

На сьогоднішній день для спрощеного доступу громадян до адміністративної послуги з державної реєстрації народження працюють 22 фронт-офіси в усіх районних центрах області та в м. Черкаси. Усього в рамках даного пілотного проекту відділами державної реєстрації актів цивільного стану Черкаської області видано 1234 свідоцтва про народження.

Перевагою даного сервісу є відсутність необхідності звернення до органів державної реєстрації актів цивільного стану для отримання свідоцтва про народження дитини та доступність і зручність послуги для громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x