Ціни на продукти в області знизилися на 0,4%

Ціни на продукти в області знизилися на 0,4%

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у липні 2016р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 100,3%.
На споживчому ринку в липні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,4%. Найбільше (на 19,8%) подешевшали овочі. На 1,2–0,2% знизилися ціни на цукор, маргарин, сало, макаронні вироби, рис, сири, масло, безалкогольні напої. Водночас на 2,7–0,2% подорожчали яйця, продукти переробки зернових, фрукти, риба та продукти з риби, м’ясо та м’ясопродукти, хліб, молоко, сметана та соняшникова олія. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 4%, у т.ч. тютюнові вироби – на 5,4%, алкогольні напої – на 1,3%.
Одяг і взуття подешевшали на 2,1%, зокрема, одяг – на 2,5%, взуття – на 1,5%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,3% відбулося за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду на 69,2%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 0,4%, що насамперед спричинено подорожчанням амбулаторних послуг (на 1,1%).
Зниження цін на транспорт у цілому на 0,1% зумовлено здешевленням автомобілів на 2,2%. Разом з тим, на 1,5% подорожчали перевезення залізничним пасажирським транспортом.
Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 2%.
Різні товари та послуги зросли в ціні на 1,5%, із них товари для особистого догляду – на 2,6%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x