Юних відпочивальників у Черкасах навчали і розважали рятувальники

Юних відпочивальників у Черкасах навчали і розважали рятувальники

З 1 червня в області триває акція «Безпечне літо», мета якої – привернути увагу дорослих до проблематики дитячого травматизму, а також навчити дітей правилам безпечної поведінки. У рамках акції 11 серпня у санаторії-профілакторії «Мрія» що у місті Черкаси, відбулася зустріч дітей і рятувальників. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За сценарієм Акції, вихованці заздалегідь розділилися на три загони які у супроводі вожатих по черзі відвідали чотири «Зони безпеки», які для них створили гості.

У першій, діти знайомилися із небезпечною роботою піротехніків ДСНС. Хлопчики та дівчатка з охотою приміряли важкі бронежилет та захисний шолом сапера. Неабияку цікавість дітей викликав і металошукач.

Дізнатися про методи надання першої медичної допомоги потопаючому, самому спробувати зробити непрямий масаж серця та штучне дихання діти змогли на спеціальному манекені у зоні №2. Медичні працівники аварійно-рятувального загону спецпризначення розповіли хлоп’ятам та дівчаткам правила безпечного відпочинку на сонці та провели майстер-клас щодо накладання пов‘язок та джгутів при різних видах травм та кровотеч.

А от найцікавішою інформаційною зоною для вихованців санаторію виявилися 3-тя зона, де вони оглядали пожежно-рятувальну техніку та аварійно-рятувальне спорядження, що знаходиться на озброєнні чергового караулу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Вже на завершення заходу рятувальники подарували дітям листівки та календарі, в яких були викладені основні правила безпеки.
Менш рухливою, проте не менш цікавою була четверта зона, де хлопчики та дівчатка переглядали соціальні відеоролики про діяльність Служби порятунку.

«Такі заходи мають важливе значення, адже ніхто не знає, до якої небезпечної ситуації під час літнього відпочинку може потрапити дитина. Тому наші співробітники намагаються докласти максимум зусиль, щоб дітлахи отримали необхідні знання, які допоможуть їм попередити надзвичайну подію і у випадку біди діяти впевнено та ефективно, щоб уникнути трагічних наслідків» – зазначив начальник Відділу агітаційної та пропагандистської роботи Управління ДСНС у Черкаській області Олег Ткаченко.

«Спілкування дітлахів з рятувальниками пройшло цікаво і змістовно. Ми щиро вдячні представникам важливої та мужньої професії за допомогу та співпрацю у такій важливій та корисній справі» – подякувала гостям у одностроях ДСНС директор профілакторію «Мрія» Світлана Панченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x