Територіальні громади Чигиринщини обмінювалися досвідом

Територіальні громади Чигиринщини обмінювалися досвідом

Днями голова Чигиринської районної ради Валентина Алєксєєвець на базі Вершацької територіальної громади провела виїзне засідання консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування, до складу якого входять голови постійних комісій районної ради та сільські голови району. «Нова Доба» про це дізналася в Чигиринській РДА.
Відкриваючи нараду, Валентина Алєксєєвець наголосила на актуальності питань, що внесені до порядку денного нинішнього засідання ради. Їх розгляд і прийняття наступних кроків для реалізації потребують кваліфікованих підходів і роз’яснень фахівців та спеціалістів.

Перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Лисенко ознайомив присутніх по питанню збільшення надходжень до місцевих бюджетів за рахунок оренди земель сільськогосподарського призначення. Обговоривши дане питання, сільським головам рекомендовано виконати ряд завдань щодо упорядкування договорів оренди землі в своїх громадах.
Не менш важливим питанням, яке розглянули учасники наради стало питання закупівлі в системі «ProZorro», по якому доповіла начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олена Яковенко.
Спеціаліст бюро правової допомоги Ірина Поліщук ознайомила всіх присутніх з тим, що в ході реформування системи органів юстиції з 1 вересня в Чигиринському районі розпочне свою роботу бюро правової допомоги, а також звернула увагу присутніх, що первинна правова допомога надаватиметься всім жителям району безкоштовно.
На засіданні також були розглянуті та обговорені питання щодо стану та ремонту доріг в населених пунктах, підготовка об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період, підготовка комунального закладу «Чигиринський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» до акредитації та хід підготовки до відзначення 25-ї річниці Дня незалежності України.

Протягом засідання присутні мали змогу обговорювати всі озвучені питання та отримувати консультації відповідних фахівців. Окрім того, за підсумками проведення засідання перед сільськими головами було поставлено ряд завдань.

Мали змогу учасники засідання оглянути об’єкти соціальної сфери села Вершаці – школу, дошкільну установу, сільський БК та об’єкти, які брали участь у рамках Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Один із них – це сільський ФАП, що фінансувався Європейським Союзом та співфінансувався Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Черкаською обласною радою, Вершацькою сільською радою, ТОВ СП «Нібулон» та Вершацькою громадською організацією «Відродження». Вартість проекту – 134120 грн. Цей проект здійснений у 2010 році та був одним із перших у Чигиринському районі.

Ознайомились учасники координаційної ради і з новим проектом громади, який був реалізований в 2015 році в рамках Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – це «Реконструкція існуючого колодязя системи водопостачання в с.Вершаці». Вартість проекту – 215742 грн. Втілення даного проекту допомогло розв’язати проблему водопостачання Вершацької громади та забезпечити частину села проточною водою.

Підсумовуючи роботу засідання, Валентина Алєксєєвець подякувала учасникам заходу за активність, голові Вершацької сільської ради Ніні Чубін та керівникам закладів соціальної сфери села за належну підготовку до проведення засідання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x