Лиш ВОНА. Сидітиме? Сумна?

Епічна самотність полковника, пардон, президента Януковича в Сочі, як виявляється все ж таки мала результат. Звісно, окрім махання прапором та далекого послання з боку Путіна погашати борги за газ.

В понеділок по ЗМІ поповзла інформація про зустріч Клюєва з головним в’язнем Качанівської колонії. Хтось, на кшталт Соні Кошкіної, охоче підтвердив цей факт.
Хтось, як Мустафа Найєм, поставив під сумнів.
Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький допускає, що результатом домовленостей в Сочі взагалі має стати звільнення Тимошенко.

Отже, що ми маємо?
Розглянемо усі можливі сценарії. Базових їх чотири.
Насамперед, два варіанти розвитку подій за умови, що зустріч (Клюєва з Тимошенко) таки була. Чому це можливо? Можливо тому, що Юлія Володимирівна і Андрій Петрович мають давню історію діалогів. Навіть не зважаючи на заяву адвоката Тимошенко, що таку зустріч не можна би було утримати в таємниці. Звісно, можна.

Що-що, а ховати інформацію у нас уміють. Тому, за умови факту зустрічі, могли бути розроблені наступні сценарії, які у будь-якому випадку мають результатом звільнення ЮВТ:
– пропозиція посади прем’єр-міністра і створення ПРіБЮТ– 2. Звісно опозиційний тріумвірат, а особливо електорат буде в шоці, Європа теж. Розумію, що в це мало віриться, але в 2004 теж ніхто не думав, що подібне буде в дуеті Ющенко – Янукович через три роки. Ситуація з газом вирішується, Путін задоволений;
– Тимошенко має відмовити опозицію повертати ющенківську конституцію. Тут її з задоволенням підтримає «Свобода». Як результат затягування процесу і розпуск Верховної ради.
Ще раз наголошу, що сценарії досить умовні. Ми не знаємо з відома Януковича чи ні відбувалася зустріч і т.д.

Втім не менше шансів на те, що ніякої зустрічі не було. Тоді маємо зрозуміти мету вкидання інформації про неї. Результатом поширення дезінформації може бути:
– тиск на опозицію. Не секрет, що звільнення Тимошенко насправді мало потрібне будь-кому з тріумвірату, особливо Яценюку.
– розкол в середовищі Майдану. Вже говорилося про те, що на Майдані відбувається поляризація. З одного боку частина (уособлювана частиною опозиції) готова піти на компроміс і за певні владні преференції припинити протест. З іншого – є частина протестувальників, які вже не бачать ніякого варіанта вирішення проблеми, окрім повного і насильницького усунення діючої влади.

І хоча гасло «Юлі – волю!» цілком несподівано може виявитися неактуальним, варто також мати на увазі, що усі вищенаведені сценарії аж ніяк не означають, що у випадку звільнення Юлія Володимирівна саме так себе й вестиме або саме ті умови виконає. Втім, звільнення Тимошенко варто хотіти, лише аби побачити перші ходи білої королеви.
Ну і звісно ж – немає нічого непрогнозованішого, ніж ображена жінка, яка любить владу і прагне помсти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x