Умови призначення житлової субсидії на фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб

Роз’яснення надає завідувач інформаційно-консультативного сектору відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Романенко Галина Миколаївна.

Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №. 848, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У разі коли кількість фактично проживаючих осіб, зареєстрованих у домогосподарстві, є меншою, ніж кількість зареєстрованих в даному житловому приміщенні (будинку), субсидію може бути розраховано, виходячи з кількості фактично проживаючих осіб, зареєстрованих в даному домоволодінні.

У таких випадках заявник повинен звернутися із заявою про призначення субсидії на фактично проживаючих зареєстрованих осіб до відповідних органів виконавчої влади або утвореної ними комісії. Під час прийняття рішень про призначення субсидії на фактично проживаючих осіб враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, а саме:

– довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання;
– довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку);
– акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради;
– акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб;
– договори оренди житла в іншому місці.

У разі відсутності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, рішення приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Звертаємо увагу, що акти опитування сусідів не є підставою розрахунку житлової субсидії на зареєстрованих осіб, які фактично проживають у домоволодінні, на яке призначається житлова субсидія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x