Діяльність конвертаційного центру викрили на Черкащині

Діяльність конвертаційного центру викрили на Черкащині

Прокуратура області спільно із співробітниками управлінням СБУ в Черкаській області викрила та припинила протиправну діяльність організованої злочинної групи осіб, які налагодили схему з конвертації безготівкових коштів у готівку на територіях Черкаської та Київської областей з метою виведення коштів державних підприємств та капіталів суб’єктів легального сектору економіки в тіньовий обіг в особливо великих розмірах. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Діяльність конвертаційного центру викрили на Черкащині У подальшому вказані готівкові кошти незаконно конвертувалися у валюту і виводилися на офшорні рахунки підконтрольних їм компаній-нерезидентів України).

Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях та банківських відділеннях виявлено та вилучено значну кількість банківських карток фізичних осіб-підприємців, за допомогою яких відбувалось зняття готівки з карткових рахунків підконтрольних суб’єктів господарської діяльності, печаток, бланків, фінансово-розпорядчих документів.

Крім того, за результатами обшуків вилучено готівкові кошти в різних валютах, які в гривневому еквіваленті становлять близько 1 млн. грн.

Попередні дії вказаних вище осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x