Короткий метр – у Черкасах

Короткий метр – у Черкасах

Сьогодні розпочинається Перший Черкаський Фестиваль короткометражного кіно «КіноШот». У Черкаси вже прибули учасники заходу та поважні гості-члени журі: Олександр Гусєв, Юлія Гонтарук та Дмитро Захаревич. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Я дуже радий знову бути у цьому місті, і що знайшлись люди, які популяризують сучасний українське кіно у Черкасах. Вважаю, що «КіноШот» стане невід’ємною частиною українського кіно процесу, – говорить Олекссандр Гусєв, кінокритик, член НСКУ та член FIPRESCI. – Взагалі, думаю, що вся кінокультура страждає від певної києвоцентричності, тому це чудово, що на майданчиках інших міст виникають їхні власні кінофестивалі.

– Такий захід – це суперможливість показати молодим кінематографістам показати свої роботи. Подібні майданчики спонукають нас більше шукати., знімати і створювати кіно, – зазначає Юлія Гонтарук, член журі «КіноШоту», кінорежисер, співзасновник кінопроекту Вавілон’13.

Сьогодні в кінотеатрі «Салют» відбудеться перший майстер-клас, а урочисте відкриття показів фільму просто неба відбудеться завтра у Долині троянд о 19-30, де, за словами кіношотівців, на містян чекають незвичайні сюрпризи. «КіноШот» триватиме впродовж 19-21 серпня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x