Протипожежний модуль з’явився у Катеринопільському лісництві

Протипожежний модуль з’явився у Катеринопільському лісництві

Лісову охорону Катеринопільського лісництва озброїли протипожежною технікою. Звенигородський лісгосп, якому підпорядкований підрозділ, закупив для потреб лісництва автомобіль УАЗ, мотопомпу та ємність для води. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Автівку брали вже з пробігом, однак відреставрували її та оснастили відповідно до потреб. Тож боротися з вогнем лісівникам тепер допомагає власний протипожежний модуль.

За словами заступника директора Звенигородського лісгоспу Олега Баглая, загалом на території лісництва переважають листяні насадження, а тому у придбанні габаритного протипожежного автомобіля немає доцільності. Однак тут є три хвойні урочища, площею майже 2 тис. га. Саме вони опиняються у зоні ризику під час високого класу пожежної небезпеки. Тож у спеку пильнують їх з особливою увагою.

– Не горить там, де чекають, – підкреслює директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко. – Якщо ж загорання вже сталося, важливо якомога оперативніше локалізувати пожежу та ліквідувати її.

За словами лісничого Катеринопільського лісництва Сергія Лисяного, величезним плюсом, є висока прохідність УАЗа. Навіть піщане бездоріжжя ця автівка долає без проблем, а отже дозволяє виграти час – фактор від якого часто залежать масштаби пожежі.

Як зауважує директор лісгоспу, така покупка – не лише інвестиції у безпеку. У «несезон», лісівники також зможуть використовувати транспорт і для інших потреб, наприклад, підвозу посадматеріалу, інвентарю та ін.

Попри нове придбання працівники лісової охорони сподіваються, що користуватися модулем на пожежах доведеться якомога рідше. Першочергове завдання – запобігати лісовим пожежам, а не долати їх. Тож усіх відвідувачів лісу просять бути обачними та не легковажити безпекою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x