Уманські рятувальники тренувались розгортати зведений загін

Уманські рятувальники тренувались розгортати зведений загін

19 серпня в місті Умань були проведені практичні заняття щодо розгортання зведеного загону пожежно-рятувальної служби Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС України в Черкаській області.

Під час перевірки Управлінням ДСНС у Черкаській області з числа техніки та особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, було розгорнуто основні підрозділи зведеного загону.

Рятувальники встановили наметове містечко, пост регулювальників, дозиметристів, пости огляду техніки і управління загоном, медичний пункт та пункт життєзабезпечення.

Оскільки процес формування зведеного пожежно-рятувального загону включає в себе здійснення тривалого маршу з місць постійної дислокації, на місці розгортання, куди прибули керівники пожежно-рятувальних груп, було проведено перевірку своєчасність їх прибуття до місця призначення, а також технічний стан техніки та оснащення.

Згодом, за командою начальника зведеного загону, особовий склад відпрацював кілька практичних завдань, що передбачають спільні дії на пожежно-рятувальній техніці.

У ході перевірки та навчань, було з’ясовано готовність особового складу до виконання завдань за призначенням, стан утримання пожежної та аварійно-рятувальної техніки та якість організації радіозв’язку.

Перший заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Сергій Озеран: «Такі тренування дозволяють рядовому та начальницькому складу набути практичний досвід з питань взаємодії між різними структурними підрозділами ДСНС області та більш упевнено діяти під час ліквідації масштабних пожеж, інших надзвичайних ситуацій».

За словами начальника зведеного загону У ДСНС України у Черкаській області полковника служби цивільного захисту Ігора Дядюри, «Основною метою проведення даного заходу було визначення ступеню готовності підрозділів пожежно-рятувальної служби до здійснення відповідного маршу техніки в колоні у визначений район та виконання поставлених завдань».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x