Обласний керманич закликав активніше об’єднувати громади

Обласний керманич закликав активніше об’єднувати громади

На Черкащині власні ресурси громад-об’єднавців зросли втричі, а доходи бюджетів із трансферами – майже всемеро. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на координаційній нараді. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-службиЧеркаської ОДА.

Нині в області створено три об’єднані територіальні громади – Білозірська, Мокрокалигірська та Єрківська. Цьогоріч держава їм передбачила майже 13 млн грн на розвиток інфраструктури. Переймати досвід цих громад очільник області закликав решту.

– Це для об’єктивної поінформованості, щоби розвінчувати міфи, – пояснює очільник області Юрій Ткаченко. – Громади-першопрохідці вже отримують додатковий ресурс від держави на свій розвиток, які і було обіцяно. У них треба активніше переймати досвід. Керівники районів зобов’язані тримати це питання на контролі. Зараз ми бачимо активізацію об’єднавчих процесів у Тальнівському, Корсунь-Шевченківському, Канівському, Смілянському та ще в кількох районах. Подекуди спільні робочі групи вже створені, інші – за крок до цього.

Натомість у Департаменті регіонального розвитку ОДА не бачать активності в питанні об’єднання громад у Драбівському, Звенигородському й Уманському районах. Водночас там повідомляють: якщо громади хочуть повною мірою скористатися преференціями добровільного об’єднання, то до 15 вересня слід узгодити всі моменти й звернутися до ОДА, яка далі звернеться до ЦВК щодо проведення відповідних виборів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x