Виправдувальний вирок стосовно двох черкаських службовців скасували

Виправдувальний вирок стосовно двох черкаських службовців скасували

Вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси виправдано двох службових осіб одного з підприємств м. Черкаси у зв’язку з недоведеністю в їхніх діях складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов\’язкових платежів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Органом досудового розслідування службовці обвинувачуються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та службовому підробленні, внаслідок чого державі завдано збитки в сумі понад 16 млн. грн.

Не погоджуючись із судовим рішенням, виправдувальний вирок суду першої інстанції, залишений в силі апеляційним судом Черкаської області, оскаржено прокуратурою області в касаційному порядку.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу прокурора задоволено повністю, вирок суду першої інстанції про виправдання вказаних вище осіб та ухвалу апеляційного суду Черкаської області про залишення його в силі скасовано, справу повернуто до суду першої інстанції на новий судовий розгляд.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x