Жителя Золотоніщини судитимуть за ухилення від призову

Жителя Золотоніщини судитимуть за ухилення від призову

У провадженні Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області перебуває кримінальне провадження за фактом ухилення жителя Золотоніського району від призову на строкову військову службу. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Житель Золотоніського району Черкаської області, будучи військовозобов’язаним відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», та придатним до військової служби, пройшовши медичну комісію, будучи попередженим повісткою під особистий розпис, умисно без поважної причини не прибув до Золотоніського РВК для відправки до Черкаського обласного збірного пункту для подальшого проходження служби у лавах Збройних сил України.

Про причини неявки не повідомив, тобто чоловік ухиляється від проходження строкової військової служби шляхом бездіяльності, тобто без поважних причин не прибуває у визначені строки до призовної дільниці.

Зазначеній особі 15 серпня повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 335 Кримінального кодексу України, а саме ухилення від призову на строкову військову службу та йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x