В Умані кілька діб борються з пожежею на смітнику

В Умані кілька діб борються з пожежею на смітнику

У ніч, коли все місто святкувало День незалежності, у кількох місцях одночасно загорілось сміттєзвалище. З огляду на те, що відходи почали горіти зі сторони дороги, пожежна служба, директор КП «Комунальник» та влада міста впевнені, що це підпал. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Вечірня Умань».

«За день до пожежі на сміттєзвалищі наші працівники бачили шини, напхані соломою, навряд чи вони стояли там просто так…» розповів Володимир Осауленко директор КП «Комунальник».

00.30 ночі…. У Володимира задзвонив телефон, по той бік слухавки охоронець сміттєзвалища промовив лише одну репліку: «Тут все горить…»

– Прибувши на місце подій, ми одразу викликали пожежників, які боролися з вогнем протягом усього дня. Та загасити 5 соток палаючого сміття водою не вдалося, почали засипати землею. За два дні боротьби з пожежею, у нас пішло 180 тон землі, – продовжує розповідати Володимир.

На вечір 25 серпня вогонь вгамувався, але сильні пориви вітру спровокували відновлення пожежі:

– Наша група працює тут з 10 ранку. За сьогодні ми вже витратили 20 тон води, та сміттєзвалище продовжує тліти. Сподіваємось, до кінця дня, нам вдасться повністю ліквідувати пожежу, – зазначив начальник караулу Валентин Сорока.

Місто від задимленості і жахливого запаху горілого врятував напрям відру

Сміттєзвалище, яке існує з 1944 року, часто нагадувало про себе специфічним запахом. Та за останні два роки, після рекультивації і встановлення сортувальної лінії, кількість займань значно зменшилась. Несподівана пожежа стала шоком не тільки для уманчан, а й для керівництва міста:

– В той час, коли ми працюємо над відкриттям другої сортувальної лінії та повноцінного сміттєпереробного заводу, якісь, не побоюсь цього слова, негідники, серед ночі, навмисно, підпалюють сміттєзвалище. Вони прорахували, що буде вітер, та помилилися з його напрямком. Тому, на щастя, місто не відчуло усіх наслідків пожежі. Зараз на підпаленій території, активно працюють пожежні служби, допомогу надають підприємці. Сподіваюсь, спільними зусиллями нам вдасться ліквідувати пожежу вже сьогодні, – Олександр Цебрій, мер міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x