В області 280 безробітних з початку року працевлаштовано

В області 280 безробітних з початку року працевлаштовано

З початку року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 67,4 тис осіб. З них роботу отримали більше 21,6 ти. громадян, зокрема й понад 14,9 тис безробітних, серед яких кожний п’ятий належав до соціально вразливих категорій населення.

Цьогоріч у громадських та інших роботах тимчасового характеру вже взяли участь 10,3 тис осіб. Завдяки отриманню одноразово допомоги по безробіттю 144 особи відкрили власну справу. Основними напрямками підприємницької діяльності є сфера оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, сільське, лісове та рибне господарство. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаському ОЦЗ.

Станом на 1 серпня 13,6 тис осіб отримували допомогу по безробіттю. Її середній розмір у липні становив 1 581 грн.

За 7 місяців цього року роботодавці регіону поінформували центри зайнятості області про наявність 22,2 тис вакансій, що на 2% менше за аналогічний період минулого року. Протягом січня-липня 2016 року на одне вільне робоче місце претендувало 2 безробітних.

З метою стимулювання створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. Таким чином, з початку року працевлаштовано 280 безробітних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x