У Києві провели Національну збірну на XV літні Паралімпійські ігри

У Києві провели Національну збірну на XV літні Паралімпійські ігри

Цієї суботи на головній площі столиці відбулася урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України на XV літні Паралімпійські ігри до Бразилії. З 7 до 18 вересня у Ріо-де-Жанейро 172 українські спортсмени відстоюватимуть честь Батьківщини у 15-ти видах спорту. Черкащину на цих змаганнях представлятимуть семеро спортсменів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Серед представників від нашої області – майстри спорту України, міжнародного класу з легкої атлетики, академічного веслування, кульової стрільби, а також кандидат у майстри спорту України з футболу.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов з приємністю відзначив, що національна збірна поповнилася молодими спортсменами, які разом з вже відомимипаралімпійцями будуть представляти Україну в Бразилії.

– Ваші здобутки стануть яскравим спільним результатом роботи всіх тих, хто професійно працював з вами. Успішних стартів заради майбутніх перемог! Ми вболіватимемо і чекатимемо вас на рідній землі з перемогою в ім’я нашої незалежної України, – зацитував урядовець побажання від Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Цього дня підтримати спортсменів прийшло в кілька разів більше вболівальників, ніж в минулі роки. Це відзначив і президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

– Найпершою, найголовнішою умовою, щоб людина могла перемагати, особливо людина, яка має ознаки інвалідності, є віра в неї, віра в її можливості, – наголосив очільник Національного комітету спорту інвалідів України.

Тож, уболіваймо за наших співвітчизників на XV літніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Це неодмінно додасть їм сил для здобутків і перемог.

У Києві провели Національну збірну на XV літні Паралімпійські ігри Довідково:
Отож, до збірної України для участі в Паралімпійських іграх в Ріо від Черкащини увійшли:

1. Дорошенко Олександр Володимирович – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2004 року, фіналіст Паралімпійських ігор 2012 р.чемпіон світу 2013, 2015 років та Європи 2014 року у штовханні ядра. Рекордсмен світу у метанні спису.
2. Данилюк Роман Тарасович – майстер спорту Україні міжнародного класу з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен світу 2015 року у штовханні ядра.
3. Білоножко Олександр Васильович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.Фіналіст Кубку світу 2015-2016 р.
4. Жук Максим Олександрович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 р.
5. Яринка Ірина Сергіївна – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.Фіналістка Кубку світу 2015-2016 р.
6. Ковальчук Василь Володимирович – майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби, член збірної команди країни з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року, багаторазовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.
7. Кулинич Богдан Григорович – кандидат у майстри спорту України з футболу, член збірної команди країни з футболу спортсменів з наслідками ДЦП, чемпіон Європи 2014 р., срібний призер чемпіонату світу 2015 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x