У сфері земельних відносин державі повернуто 600 га земель в області

У сфері земельних відносин державі повернуто 600 га земель в області

З початку року прокурорами до суду із земельних питань пред’явлено 62 позови на майже 21 млн грн. З них судами задоволено позовів на 17 млн грн, виконано судових рішень з питань земельних відносин на суму понад 6 млн грн, реально повернуто та попереджено незаконне надання близько 600 га земель. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Так, за позовом заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави припинено незаконну реєстрацію та відповідно речове право приватного підприємства на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, загальною площею 116,6 га, що знаходиться в адміністративних межах Жорнокльовівської сільської ради Драбівського району.

Посилена увага приділяється усуненню порушень вимог законодавства щодо розпорядження та використання землями прибережно-захисної смуги водних об’єктів Черкащини.

Завдяки пред’явленому прокуратурою позову державі належить повернути незаконно передану у приватну власність земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги річки Вільшанка площею 1,9 га. Незважаючи на відмову в задоволенні позову судом першої інстанції, прокуратурі вдалося відстояти інтереси держави в апеляційному суді.

Реалізовуючи таку форму представництва, як вступ прокурора у справи, відкриті судами за позовами інших осіб, у червні поточного року, прокуратура попередила незаконне надання в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення у Тальнівському та Смілянському районах області, загальною площею відповідно 8,5 та 154 га.

Робота у цьому напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x