Черкаський діагностичний центр відмовляється обстежувати ВІЛ-позитивних людей

Черкаський діагностичний центр відмовляється обстежувати ВІЛ-позитивних людей

Діагностичний центр Скен Лайф, який розташований на базі обласної лікарні у Черкасах, відмовляє у послугах ВІЛ-позитивним людям. Про це це «Новій Добі» повідомили у ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця».

З початку року організація «Від серця до серця» намагається заключити договір про співпрацю на платній основі з діагностичним центром Скен Лайф, що знаходиться на території обласної лікарні. Однак у наданні послуг організації відмовляють.

«У рамках проекту зменшення шкоди Альянс Громадське здоров’я надав кошти на придбання послуг комп’ютерної томографії (КТ) та магнітно-резонансної томографії (МРТ). Але дізнавшись про клієнтів, яким надає послуги наша організація, Центр під різними приводами відмовляє нам у послугах. Хоча у 2007 році, коли він відкривався, на одному із засідань Координаційної ради з питань ВІЛ\\СНІД\\ТБ при ЧОДА мова йшла про те, що категорія ВІЛ-позитивних людей буде обслуговуватися взагалі безкоштовно, оскільки Скен Лайф є єдиним Центром (монополізованим) який робить і КТ і МРТ, що є життєво необхідною діагностикою для представників груп ризику» – йдеться у повідомленні ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця».

– На жаль, як доводить цей приклад, ставлення працівників Центру до організацій, які надають ВІЛ-сервісні послуги, дискримінація в Черкаській області продовжує існувати і це серед медичних працівників, які повинні зберігати людське здоров’я, а не заробляти на чиємусь горі. І що більш усього мене засмучує, це те, що від цієї діагности залежать сотні тисяч життів черкащан, – говорить Несват Наталія, голова правління ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця».

У центрі «Скен Лайф» відмовилися надавати коментарі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x