Черкащина отримала вакцини проти дифтерії, гемофільної інфекції та гепатиту В

Черкащина отримала вакцини проти дифтерії, гемофільної інфекції та гепатиту В

Цього місяця у медичні заклади Черкащини розподілили понад 20 тисяч доз АДП-м, 12,6 тисяч доз імунологічного препарату проти гепатиту В та 11,54 тисяч доз вакцини для попередження гемофільної інфекції. Загалом, як відзначають в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації, область отримала препаратів на понад 1,3 млн грн. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

На початку осені очікується поставка протитуберкульозної вакцини БЦЖ. Закуплені 2,5 млн доз цього препарату розподілять на регіони опісля завершення процедури реєстрації МОЗ, відзначає начальник відділу медичної допомоги матерям та дітям, фінансово-економічного забезпечення управління охорони здоров’я ОДА Наталія Лакуста.

– З квітня в область почали надходити деякі імунологічні препарати, закуплені коштом держбюджету 2015 року, – говорить посадовиця. – Зокрема, вакцини КПК, Пентаксим, Хіберикс, Гепатит В, Рабіпур та інші. Звичайно, отриманих імунологічних препаратів поки що недостатньо, аби повністю покрити потреби області в них. Однак, зважаючи на позитивну тенденцію, яка прослідковується останнім часом, сподіваємося отримувати необхідні препарати відповідно до переліку. Інструмент закупівлі ліків через міжнародні організації хоч і дієвий, але потребує певного часу для налагодження організаційних моментів. У 2016 році цей процес має піти швидше. Це дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x