У Черкасах відзначатимуть ювілейний рік заснування міста

У Черкасах відзначатимуть ювілейний рік заснування міста

У Черкасах на День міста, яке цього року відзначатимуть у вересні, заплановано чимало цікавих і пізнавальних заходів, які розроблено спільно з громадськими організаціями та активними черкасцями. Про це сьогодні на засіданні виконкому розповіла директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Лілія Маліщук. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській міській раді.

За її словами, з нагоди 730-ї річниці заснування Черкас у мікрорайонах міста фактично тиждень – з 14 по 22 вересня – триватимуть різноманітні соціально-культурні та просвітницькі заходи. Але все ж основна програма святкування припадає на вихідні – 17-18 вересня.

Серед родзинок, якими цьогоріч дивуватимуть черкасців, – унікальний проект відомого танцівника та хореографа з Черкас Максима Оробця, що поєднує елементи танцю, динамічних і скоординованих рухів та світла.

Також, починаючи з 15 вересня, впродовж трьох днів на містян очікує демонстрація під відкритим небом – на площі Т. Г.Шевченка – циклу коротких документальних фільмів \”Таємниці мого міста\”, присвяченого міфам та легендам Черкащини та інших регіонів країни.

Лілія Маліщук зазначає, що такі культурно-просвітницькі фільми-етюди у форматі DISCOVERY history розкривають малодосліджені сторінки історії краю, що роками були оповиті таємницею:

– У суспільстві нині є потреба в інтелектуальному та культурному розвитку. Зокрема, щодо вивчення невідомих історичних фактів про свій край. З огляду на це, заплановано також до Дня міста провести наукову конференцію із залученням провідних істориків і фахівців цієї галузі, яка буде присвячена ранній історії Черкас, де також планується представити раритетні карти тогочасного міста.

Традиційно програма святкувань охопить центральну частину міста, а також Долину троянд, де відбуватиметься левова частина заходів. Приміром, концерти за участю місцевих «зірок», різноманітні майстер-класи, конкурси та змагання.

Крім цього, планується провести футбольний матч за участю команд міської влади, депутатського корпусу та підприємств і установ міста.

Разом з тим, в інших мікрорайонах обласного центру міська влада спільно з громадськими організаціями, комітетами самоорганізації населення готує чимало цікавих соціально-культурних проектів.

Тоді як саме до Дня міста буде урочисто відкрито оновлену будівлю Палацу одружень, де цього року тривали капітальні роботи у церемоніальній залі та інших приміщеннях.
– Тож закохані пари, які в цей день стануть на весільний рушник у міському РАЦСі, отримають свідоцтва про одруження та подарунки особисто з рук міського голови Анатолія Бондаренка, – повідомила Лілія Миколаївна.

Водночас додала, що детальний перелік програми заходів з нагоди 730-річчя заснування Черкас вже найближчим часом буде оприлюднено на сайті Черкаської міської ради та у місцевих засобах масової інформації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x