В області утримується надзвичайна пожежна небезпека

В області утримується надзвичайна пожежна небезпека

За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології на Черкащині встановилася суха, спекотна погода, з денною температурою повітря +30 та вище. До кінця тижня в лісах Черкащини переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Причиною цьому є підвищений температурний фон без опадів. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до жителів області з проханням відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон. Повідомляємо, що під час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони.

Доступ до лісів обмежується згідно з розпорядженням Черкаської ОДА №72 від 1.04.2014 «Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2014-2016 роки».

Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства за телефоном (0472) 37-00-72 або 101 та приступіть до його гасіння первинними засобами – землею та піском.

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що згідно із законодавством, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x