У ЧІПБ першокурсники склали присягу

У ЧІПБ першокурсники склали присягу

Новий навчальний рік розпочався в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України із урочистих заходів на плацу ЧІПБ, присвячених Дню знань, приведенню курсантів до Присяги служби цивільного захисту та посвяченню у студенти першокурсників. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля.

Ще до початку цих заходів у закладі відбувся «Урок мужності», який провели колишні керівники навчального закладу генерал-майор вн. сл. Микола Шкарабура та генерал-майор с. ц. з. Микола Кришталь. Метою було формування у молоді вольових відчуттів, упевненості у виборі обраної професії та розвиток особистої відповідальності за долю Держави та народу.

Урочистості на плацу розпочалися із підняття Державного Прапору кращими курсантами та студентами ВНЗ у присутності вишикуваного особового складу, ветеранів навчального закладу, батьків першокурсників та численних гостей, серед яких були: заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, начальник відділу освіти та науки Державної служби України з надзвичайних ситуацій Юрій Рись, перший заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області Сергій Озеран, Голова відділення Національного олімпійського комітету в Черкаській області Андрій Більда, перший заступник начальника навчального центру Держприкордонслужби «Оршанець» Олександр Гаркуша, заступник начальника з персоналу ГУ ДСНС України у м. Києві Станіслав Тараненко, радник голови Черкаської облради Валерій Холоденко та інші.

Після виконання Державного Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх вогнеборців-чорнобильців, які віддали своє життя, ліквідовуючи катастрофу на ЧАЕС, а також випускників навчального закладу Олексія Панченка та Ігоря Бойка, які до останнього подиху, мужньо та героїчно боронили від агресора свою державу під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Курсанти-першокурсники, які склали Присягу служби цивільного захисту, та студенти, які отримали залікові книжки, стали повноправними спадкоємцями традицій мужності, звитяги, справжньої офіцерської честі, що завжди були ознакою ЧІПБ.

Боже благословення «новачки» отримали від настоятеля Храму-Каплиці ікони Божої матері «Неопалима Купина» Протоієрея В’ячеслава, який після напутнього слова освятив їх на подальшу службу.

Потім із вітальним словом до присутніх звернулася мати першокурсника Олена Цапенко та курсант Дмитро Сосна, який щойно склав Присягу. За традицією, в. о. начальника інституту Олександр Тищенко разом із начальником відділу освіти та науки ДСНС Юрієм Рисем вручили символічний ключ знань та символічну залікову книжку з побажаннями високих здобутків у навчанні та службі курсанту та студентці, які за підсумками вступу до ЧІПБ набрали найвищі рейтингові бали.

Свято продовжили показові виступи спортсменів та кінологічних розрахунків інституту. Після цього гостей привітали музичними дарунками представники художньої самодіяльності навчального закладу.

Завершилися заходи привітальним словом О. Тищенка, в якому він наголосив: «Рятувальник – це не просто професія. Це високе звання, дароване довірою кожного громадянина Держави, який прагне спокійного, захищеного життя; це покликання сильних духом людей, висока місія яких – допомагати усім, хто опинився у біді. Сподіваюся, що своїм старанним навчанням, дисциплінованим несенням служби, активною участю у науковому, спортивному і громадському житті навчального закладу ви підтримаєте традиції своїх попередників і в майбутньому станете справжніми професіоналами рятувальної справи».

Прозвучала команда «СТРУНКО!» і от настав перший урочистий марш першокурсників у загальному строю особового складу ЧІПБ, перші світлини з керівництвом та почесними гостями на згадку…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x