«Село вимирає», – черкаські історики б’ють на сполох

«Село вимирає», – черкаські історики б’ють на сполох

«Основні проблеми сільської місцевості сучасної України»: під такою назвою пройшов «круглий стіл» у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 13 лютого за участі викладачів ННІ історії та філософії та членів Наукового товариства істориків-аграрників.

Про це «Новій Добі» повідомив власний кореспондент.

На засідання обговорювалися основні тенденції, які, на думку науковців, мають припинити занепад села. За слова Ігоря Анатолійовича Фаренія, доктора історичних наук, професора, на сьогодні 35 відсотків сіл України – це в основному вимираючі села, з якими з часом доведеться попрощатися. Ця ситуація не пов’язана з розвитком агротехнологій, а внаслідок занепаду виробництва як такого, і промислового, і сільськогосподарського, а разом з ним і занепад соціальної інфраструктури. Сьогодні актуальними стають проблеми скорочення мережі навчальних закладів села.

Для того, щоб викликати соціально-економічну активність на селі, треба дуже серйозні новації податкових вкладень. Усі суб’єкти господарювання, які є на селі, повинні платити податки до місцевої сільської ради хоча б у якійсь мірі. Позитивним для розвитку села було повернення до виробничої кооперації і створення комунальних підприємств сільських рад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x