Відкрили пам’ятний знак воїнам, які захищали Городище в 1941 році

Відкрили пам’ятний знак воїнам, які захищали Городище в 1941 році

2 вересня при в\’їзді до Городища, в районі Кочержиної гори, урочисто відкрили пам’ятний знак воїнам, які тут загинули у 1941 році, обороняючи місто від гітлерівців. Захід відбувся за участю ветеранів війни, керівників району, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учнівської молоді.

Відкрили пам’ятний знак воїнам, які захищали Городище в 1941 році

Відкрили пам’ятний знак голова райдержадміністрації Олексій Лавріненко та голова Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну» Олександр Назаров, який щиро подякував усім небайдужим, хто долучилися до виготовлення та встановлення пам’ятника. Освятив пам’ятний знак священик Миколай Мохнацький. Як вияв невмирущої слави та вічної пам’яті про тих, хто віддав своє життя за мир, свободу і незалежність України, до підніжжя пам\’ятника поклали квіти, хвилиною мовчання вшанували всіх, хто увійшов у безсмертя.
Гітлерівці окупували Городище 1 серпня 1941 року. Пам\’ятник має розвінчати міф про те, що ворожа навала йшла не зустрічаючи спротиву. Насправді виникали кровопролитні сутички, в яких гинули наші солдати. Зокрема оборонні бої на Городищині вели бійці 116-ї Харківської стрілецької дивізії 1-го формування.

Голова райдержадміністрації Олексій Лавріненко вручив ювілейні медалі «70 років Перемоги над нацизмом» ветеранам Другої світової війни Якову Пасічнику та Петру Ломовацькому. Цих відзнак вони удостоєні Указом Президента України Петра Порошенка від 29 квітня 2015 року.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x