МИКОЛА БАБИЧ: «Побудували в селі церкву і стадіон, черга за дитсадком»

МИКОЛА БАБИЧ: «Побудували в селі церкву і стадіон, черга за дитсадком»

Голова СТОВ «Агрокомплекс «Степанецьке» Микола Бабич 14 років тому різко змінив своє життя, обравши замість кар’єри спортсмена сільськогосподарський бізнес. Відтоді він не лише займається вирощуванням елітного репродуктивного насіння, а й облагороджує село. За півтора десятки років у Степанецькому на місці розваленого радгоспу з’явилися сіль­ськогосподарське товариство, що надає роботу 65-ом місцевим мешканцям, а також жителям сусідніх Горобіївки та Кичинців (Корсунь-Шевченківського р-ну), стадіон та церква.

МИКОЛА БАБИЧ: «Побудували в селі церкву і стадіон, черга за дитсадком» – Я навчався в Переяславі-Хмельницькому, професійно займався спортом, а саме греко-римською боротьбою, та тренував дітей. Потім разом із товаришем ми розпочали бізнес у Степанецькому. Застали тут усе у стані розрухи. Почали засівати 3 200 гектарів поля. Вирощували пшеницю, сою, кукурудзу, соняшник, горох, ячмінь. Поступово оновили весь автопарк. У сезон зараз працює до 10-ти сільськогосподарських машин: 7 із них – власні, інші орендуємо, – коментує Микола Бабич. – Цього року отримали хороший урожай. Ріпак вродив по 40 центнерів із гектара, пшениця – 67, ячмінь – 55, горох – 42. Маємо власні склади, де одночасно можна зберігати до 67 тисяч тонн зерна.

МИКОЛА БАБИЧ: «Побудували в селі церкву і стадіон, черга за дитсадком» МИКОЛА БАБИЧ: «Побудували в селі церкву і стадіон, черга за дитсадком» Розвиваючи власний бізнес, підприємець водночас розбудовує село. Завдяки Миколі Бабичу в Степанецькому вперше за 70 років його існування (село було побудоване навколо новоствореного радгоспу) з’явилася церква. Для розвитку спорту побудували найкращий у районі стадіон. За словами пана Миколи, на цей проект пішло близько 12 мільйонів гривень.

– Чотири роки поспіль районне свято з нагоди Дня незалежності проводили саме на нашому стадіоні в Степанцях. На відкриття приїжджали ветерани футбольної команди «Динамо-Київ». Розвиваємо й гурток із греко-римської боротьби. Тут маємо тренера – заслуженого майстра спорту України з греко-римської боротьби Олексія Лозового, який приїжджає в село займатися з дітьми. Близько 20 маленьких чемпіонів тренуються постійно, і вже навіть їздили в Одесу на збори, де показали хороші результати. І це незважаючи на те, що населення Степанецького – всього 268 осіб. Виховуємо власну спортивну еліту, – розповідає Микола Бабич.

Вкладає підприємець гроші й у сусідню Горобіївку, де розташована частина полів його агрокомплексу. Там за кошти підприємства було відремонтовано сільську раду та медичний пункт.

А в найближчих планах Миколи Васильовича – відновлення дитячого садка у Степанецькому. Адже нині батьки 14-ти дошкільнят змушені або возити їх у сусідні села, або бавити вдома.

– Приміщення велике, розраховане на 50 осіб. Цього року почали перекривати дах. Планую, що за кілька років проведемо всі необхідні роботи, – підсумовує Микола Бабич.

Зараз СТОВ «АК «Степанецьке» сплачує близько двох мільйонів податків у місцевий бюджет, а сам підприємець займається створенням іще одного спортивно-культурного осередку – вже скоро селяни зможуть повправлятися в більярді та боулінгу. Окрім того, Микола Бабич виступив одним із головних спонсорів Дня села, уперше проведеного в Степанецькому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x